Nieuws

Op zo’n 20 km van Parijs ligt het imposante paleis van Versailles met daaromheen de wereldberoemde tuinen. 

Het complex omvat zo’n 800 ha en is in 1661 aangelegd door André Le Nôtre. De 600 fonteinen worden van water voorzien door een 35 km lang buizenstelsel vanuit de rivier de Seine. Elk jaar worden er 210.000 bloemen aangeplant en alle bijzonder gevormde coniferen zeer precies in hun bijzondere vormen gesnoeid waardoor de tuinen er vandaag de dag nog steeds prachtig en indrukwekkend bijliggen. Dit zijn enkele van de weetjes die onze Nederlandstalige gids met de verschillende deelnemende groepen heeft gedeeld. Daarnaast werden er natuurlijk verhalen verteld over koning Lodewijk XIV, een van Versailles meest bekende bewoners. Ook werd er gelachen om de bijzondere regels die tijdens de 18e eeuw golden voor kleding, schoeisel en pruiken. 

Enkele deelnemende zorginstellingen hebben hun deelnemers tijdens de rondleiding voorzien van stokbrood met heerlijke Franse kaasjes. Ook werd er door sommige deelnemers (meer dan één) Frans wijntje gedronken, wat natuurlijk zorgde voor een heel gezellige sfeer! 

Van deelnemende zorginstellingen hebben wij te horen gekregen dat mensen hebben genoten van de prachtige beelden van de tuinen en de interessante verhalen. Het was een bijzondere ervaring om op deze manier vanuit hun vertrouwde omgeving een plek te bezoeken waar zij anders waarschijnlijk niet meer zouden kunnen komen. 

Tegen terugkeer van VindiQu naar de Tuinen van Versailles zeggen wij dan ook zeker Oui! 

 

Deel deze pagina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar boven