Concept
Het VindiQu platform is een maatschappelijk en sociaal gedreven platform waar mensen een digitaal uitje kunnen beleven.

Allereerst leuk dat u het overweegt om deze digitale innovatie te omarmen voor de bewoners en/of leden.

Bij het samenstellen van het perfecte digitale uitje na een kennismakingsgesprek zal er afspraken worden gemaakt over de vorm 1 op 1 interactie met een wisselcomponent of een livestream voor een groep.

De zorginstelling of stichting maakt een gratis account aan via deze website. U vindt dit onder het kopje ‘Inloggen’ in het menu.

U ontvangt unieke keywords waarmee u de aanbieder op het vooraf afgesproken tijdstip en datum kunt vinden.  Het is aan te raden om 5 minuten van te voren in te loggen en de verbinding tot stand te brengen.

Bij ‘Typ uw vraag’ kunt u de keywords invoeren en u zult de match zien. Zijn het meerderen? Lees dan goed de bio door zodat u verbinding krijgt met de juiste begeleider.

Aan het eind van de sessie kunt u op de rode knop drukken om de sessie af te sluiten. Betaling zal via een digitale factuur tot stand worden gebracht bij de organisatie of stichting waarmee de afspraken zijn vastgelegd.

Doel
Het huidige VindiQu platform is een prototype. Het is een eerste experimenteel model om bepaalde aannames te valideren. Het doel van het prototype is om onze ideeën en ontwerpaannames van het concept snel en doeltreffend te testen en ervan te leren. Niet alleen voor onszelf maar voor iedereen die belang heeft bij het platform. Jullie dus.
Wij vragen jullie om feedback op het prototype. Zo brengen we samen het prototype een grote stap dichter bij de totaal oplossing die jullie, de zorginstellingen/stichtingen en mensen met een zorgbehoefte graag blijven gebruiken.

Maatwerk
Het is mogelijk om halve dagen of hele dagen te boeken. In het Binnenland zijn vaste prijzen van toepassing en alle uitjes in het Buitenland wordt een unieke offerte gepresenteerd.

Informeer naar de prijzen en mogelijkheden tijdens een kennismakingsgesprek op uw locatie.

Veel Gestelde Vragen

Via de VindiQu website kun jij je gemakkelijk aanmelden als  organisatie.

Om het je nog makkelijker te maken staan de pagina’s voor het aanmaken van een account hieronder:

Aanmelden organisatie> Nieuwe klant

Aanmelden organisatie> Ik ben een klant

Volg de stappen in het menu om je account volledig te maken. Bij vragen stel ons gerust jouw vraag via support@vindiqu.com

Je kan gebruikmaken van het VindiQu platform zodat u contact kan maken met jouw gekozen digitale uitje.

VindiQu is specifiek ontwikkeld om de livestream zo goed mogelijk aan te bieden en in de toekomst specifiek voor bepaalde medische doelgroepen ontwikkeld zodat iedereen de mogelijkheid heeft.

Ja, een account aanmaken is compleet gratis. Door een account aan te maken ben je een stap dichterbij jouw specifieke digitale uitje.

Alle opgegeven accountdetails kun je aanpassen. Om een account te kunnen bewerken moet je eerst aanmelden op je account. Rechtsboven op de webpagina staat een icoon met drie horizontale streepjes wanneer je bent ingelogd.

Wanneer je op dit icoon klikt wordt de optie ‘profiel wijzigen’ zichtbaar. Klik hierop en je zult in hetzelfde menu komen als tijdens het aanmaken van je account.

Ontvang een foutmelding bij inloggen?

Herstart de computer en check de inloggegevens dubbel en dwars.

Blijft het probleem zich voordoen dan kan je proberen de browser cookies te verwijderen en de browser opnieuw op te starten.

NOg niet opgelost? Neem dan contact op via support@vindiqu.com

Helaas hebben wij nog geen password recovery systeem ingebouwd. Goed om te weten dat dit in de volgende release staat gepland.

Voor nu is het beste om contact op te nemen via support@vindiqu.com met daarin uw mailadres en organisatie beschreven.

Handmatig kunnen wij u ondersteunen om dit probleem te overwinnen.

Heeft u nieuwe inloggegevens? Sla deze dan snel op zodat wanneer u wenst in te loggen dit automatisch kan gaan. 

Wil jij als uitje samenwerken met VindiQu? Waanzinnig goed, samen is er een hoop meer te bereiken voor de mensen met een zorgbehoefte. 

Mail uw propositie naar info@vindiqu.com en wij spreken elkaar snel!

Ja, wij zijn ervan overtuigd dat alle gebruikers van VindiQu waardevolle pioniers zijn die de toekomst van VindiQu meehelpen ontwikkelen. Wij luisteren graag naar jouw mening over ons platform.

Zijn er bepaalde doelgroepen waarvoor wij bepaalde functionaliteit kunnen inbouwen om het voor iedereen toegankelijk te maken.

Mail graag je op- en aanmerkingen naar: support@vindiqu.com

Om volledig op de hoogte te blijven kun je onze sociale media volgen zodat je niks mist!

Kun je de pictogrammen van de social media kanalen vinden op de website? Zo niet, dan volgt hier een handige opsomming:

Facebook

LinkedIn

Instagram

Youtube

Als je er toch bent, klik je dan even op de “Like” of “Follow” button?

Hartstikke mooi dat je kansen ziet. Laat het ons weten door een mail te sturen naar support@vindiqu.com

Ja, absoluut! Tijdens een kennismakingsgesprek bestaat de mogelijkheid om de wensen en mogelijkheden af te tasten. VindiQu zal altijd meedenken om een passend geheel aan te bieden.

Kijk op de website voor eerder georganiseerde uitjes voor bepaalde stichtingen en zorgorganisaties. Misschien staat binnenkort jouw unieke uitje er ook wel op.

Voor zowel groep als individueel bestaan er verschillende mogelijkheden om de livestream te organiseren. Mail je wensen en bijzonderheden naar support@vindiqu.com en wij spreken elkaar snel.

Via onze website kun je inloggen op jouw account. Heb je nog geen account aangemaakt dan kun je onder het onderwerp “Account” in de Veel gestelde vragen meer informatie hierover vinden.

Wanneer je bent ingelogd als ‘Klant’ kun je via ons platform jouw specifieke vraag stellen. Je ziet een zoekbalk waar je jouw keywords kan typen. Schrijf jouw persoonlijk ontvangen keywords op in dit vlak en ga verder. Je kan meerdere keywords / sleutelwoorden typen om de match te verfijnen.

Zie de sleutelwoorden als een persoonlijk wachtwoord waarmee je de begeleider kan vinden op het platform.

Klik op het juiste account en druk op het camera icoontje om de verbinding te starten.

Neemt de begeleider niet op? Probeer het nogmaals na 1 minuut.

Wanneer jij via de keywords contact hebt gevonden en de juiste begeleider hebt aangeklikt begint de livestream.

Tijdens de interactie bestaat de mogelijkheid om het uitje in beeld te brengen door te wisselen van de camera. 

Er zal een video- en een gespreksverbinding standaard worden gehanteerd. Er zijn allerlei afspraken mogelijk in de uitvoering die je kenbaar kan maken tijdens een kennismakingsgesprek.

De begeleiding wordt afgestemd op de wensen en mensen van de klant.

Het kan onverhoopt eens voorkomen dat het internet eruit valt of dat het device op dat moment niet werkt.

Probeer eerst de opnieuw de verbinding tot stand te brengen door de ‘”keywords” opnieuw in te voeren bij “Stel uw vraag” en te klikken op de juiste begeleider.

Ten tweede kunt u uitloggen door op de drie horizontale streepjes te drukken en klikken op “Uitloggen”. Log opnieuw in en volg het eerste advies hierboven om de connectie te herstellen.

Ten derde kunt u telefonisch contact opnemen met 06 45 49 55 01 voor technische ondersteuning.

Ook kun je het laten weten  via support@vindiqu.com

Er worden geen gegevens getoond van de persoon aan de andere zijde. Wij hechten veel waarde aan de privacy en beveiliging van onze bezoekers. In onze privacy statement staat uitleg over het gebruik van gegevens als je meer hierover wilt lezen.

Een live videoverbinding op een uitje naar keuze met een directe interactie met een begeleider om u rond te leiden.

U kunt het vergelijken met livestream die u kunt sturen door de interactie. Oftewel de kijker heeft direct invloed op de content en heeft een gesprekspartner tijden het digitale uitje.

Initieel richt VindiQu zich op mensen met een bepaalde zorgbehoefte. Denk aan mensen die een fysieke of cognitieve beperking ervaren waardoor een fysiek uitje beperkt mogelijk is. VindiQu biedt graag een mogelijkheid om deze mensen mee te nemen naar hun gewenste uitje door samen te werken met de zorgorganisatie of stichting.

Zowel kinderen als ouderen zijn een geschikte doelgroep. De interactie kan 1 op 1 (met eventueel doorwisseling) of als groep worden afgenomen.

Mensen met een forse visuele beperking zijn huidig minder geschikt omdat wij werken met een  digitale schermen. In de toekomst wenst VindiQu ook voor deze groep beter beschikbaar te zijn door verder ontwikkeling.

Mogelijk ziet u een doelgroep die erg geschikt is voor het VindiQu concept zonder dat wij hieraan gedacht hebben.

Laat het ons graag weten via support@vindiqu.com

Dit zijn de sporen van het eerste VindiQu prototype. Het bedrag zal altijd op 0,- (nul) euro staan.

De betalingen zullen niet via het platform geschieden maar via een binnenkomende factuur met het vooraf afgesproken tarief.

Mocht er toch onverhoopt een bedrag staan dan kunt u dit negeren en gerust verder klikken zonder enige consequenties.

In de volgende update zal deze functie worden verwijderd en ruimte komen voor een andere functie. 

Wanneer het uitje verplaatst dient te worden dan 72 uur van te voren een mail versturen naar  support@vindiqu.com

Doordat VindiQu werkt met een planning kan het mogelijk zijn dat bepaalde onkosten in rekening worden gebracht. Denk bijvoorbeeld aan de geboekte entree bij het uitje.Uiteraard zal dit openlijk gecommuniceerd worden.

Uw organisatie/stichting ontvangt een digitale factuur met de vooraf afgesproken tarief.

U kunt aangeven een fysieke factuur te willen ontvangen. Doordat VindiQu vanuit milieu overtuigingen een “papierloze” organisatie wenst te zijn zal dit enkel op aanvraag mogelijk zijn.

Let op dat de afgesproken tarieven exclusief BTW zijn.

Wij raden aan om telefonisch contact te zoeken via 06 45 49 55 01 of een mail te sturen naar support@vindiqu.com met daarin vermelding van het factuurnummer.

Ook zijn klachten te melden via het klachtenformulier.

Het kan zijn dat door een onverhoopte samenloop van omstandigheden de interactie wordt verbroken. Wij adviseren om de verbinding opnieuw tot stand te brengen. Wij doen er alles aan om ons platform altijd bereikbaar te houden.

Lees ook “Wat als per ongeluk de verbinding verbreekt?”

Chrome Browser (Windows/Android/macOS)
Safari (iOS)

Helaas zijn nog niet alle apparaten geschikt zoals de Ipad en Imac computer.

Tijdens de kennismaking checkt onze medewerker ook graag het apparaat waarop VindiQu zal moeten draaien en helpt met het voorbereidend werk. Dit kost meestal 5 minuten inclusief de uitleg over het inlogproces. 

Dit kun je melden via support@vindiqu.com. Omschrijf uitgebreid het probleem en voeg eventueel een mediabestand eraan toe (screenshot of video) zodat wij jou nog specifieker kunnen ondersteunen.

VindiQu B.V.
Claes Heynensoenlaan 4 1241 BM Kortenhoef Nederland

info@vindiqu.com – algemene vragen
support@vindiqu.com – ondersteuning


Elke dag van 8:00 – 20:00 uur telefonisch bereikbaar

Huisregels zijn belangrijk om een gezonde omgeving te stimuleren en behouden.
Via deze pagina kun je zien welke huisregels wij hanteren en welke acties wij ondernemen. Wij nemen onze huisregels serieus zodat iedereen kan genieten van een prettige en veilige leeromgeving waar wij met z’n allen trots op kunnen zijn.

Wij vinden het erg belangrijk dat jouw gegevens beschermd worden en niet zichtbaar zijn voor iedereen. Vertrouwen is een belangrijk element van samenwerken, daarom is privacy het uitgangspunt bij het ontwikkelen van het VindiQu-platform. Hier kun je ons Privacy Statement lezen.

Meer informatie over gegevensverwerking staat in ons privacy statement. Hier kun je ons Privacy Statement lezen.

Ja, hierover kun je meer lezen in ons Cookie statement wat je hier kunt lezen

Allereerst super dat je een goede livestream hebt ervaren. Wij proberen elke interactie zo goed mogelijk te realiseren. Wij vinden het dan ook erg fijn als dit goed gelukt is!

Wil je het delen dan raden wij je aan om je verhaal te delen op social media kanalen. Tag ons gerust in jouw post met de hashtag #VindiQu!

Wij worden blij van blije mensen!

Scroll to Top