Nieuws

Trots kijken we terug op een zeer geslaagd meerdaags project in Lourdes! De telling is compleet. Meer dan tweehonderd deelnemers hebben een interactieve digitale rondleiding ervaren met VindiQu. Een unieke interactieve rondleiding zonder te hoeven reizen voor de deelnemers. Het uitje kwam ditmaal bij de bewoners thuis in plaats van andersom. Onze gids Dominique Derkoningen, die als priester verantwoordelijk is voor de Nederlandstalige pastoraal in Lourdes, gaf uitleg over het Heiligdom van Lourdes. Drie belangrijke tekenen van Lourdes werden gezamenlijk beleefd.

De grot van Massabielle waar de Heilige Maagd Maria verscheen aan Bernadette Soubirous. “Wilt u zo goed zijn om hier naartoe te komen,” vroeg Maria in 1858 aan Bernadette Soubirous. Tussen 11 februari en 16 juli hebben er achttien verschillende ontmoetingen plaatsgevonden. Deelnemers kregen een unieke kijk op de bronstroom waar Bernadette werd gevraagd om zichzelf mee te wassen. Uit naam van de deelnemers werd de rots aangeraakt wat een bijzonder moment maakte.

 

Het tweede teken is water in Lourdes. Waarom dit zo bijzonder is werd tijdens de interactieve rondleiding door Dominique Derkoningen uitgelegd en gedemonstreerd. Dankzij de voortreffelijke samenwerking met het Heiligdom van Lourdes was het mogelijk om vanuit de baden samen met Dominique Derkoningen te bidden en water tot zich te nemen. Deelnemers kregen een unieke kijk in de originele baden die sinds de COVID pandemie gewisseld zijn van gebruik. 

In het Heiligdom van Lourdes is de mogelijkheid om een kaars aan te steken vanuit een intentie. Samen met de deelnemers heeft Dominique een kaars aangestoken met een gebed. Licht en warmte is een prachtige metafoor die werd uitgelegd. In het duister van de vroege avond wordt in de zomermaanden een lichtprocessie bewandeld. Voor de mensen die nog nooit in het Heiligdom van Lourdes zijn geweest is dit een aanrader om eens bij aanwezig te zijn.

Omdat de rondleiding live werd uitgezonden was elke rondleiding uniek qua inhoud, interactie en beleving.

Direct na het project ontvingen wij al dankbare reacties vanuit de groepen:
“Ik heb er kippenvel van”
“Prachtig was het”
“Dat ik dit nog mee mag maken op m’n oude dag”
“Voelde alsof ik zelf even in Lourdes was”
“Duidelijke uitleg door Dominique”

VindiQu bedankt de gerealiseerde samenwerkingen die het meerdaagse impact project in het Heiligdom van Lourdes hebben ondersteund voor meer dan tweehonderd bewoners van de acht deelnemende zorginstellingen. (zie bovenstaande foto)

Deel deze pagina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar boven