Nieuws

Welke rol speelt de (moeder)taal bij een interactief digitaal uitje? 🤔

Deze vraag stond centraal bij het onderzoek naar de beleving van de deelnemers met een niet-westerse migratieachtergrond. IMEAN is een zeer liefdevolle en toegewijde dagbesteding met cultuursensitieve zorg voor Twentse migratieouderen. In samenwerking met Hogeschool Saxion hebben wij de proef op de som genomen en hebben wij twee groepen deelnemers met een Turkse migratie achtergrond meegenomen naar een rondleiding in Amsterdam. Een Nederlandstalige gids in de ochtend en een Turkstalige gids in de middag die met de deelnemers op pad gingen.

Ikzelf sloot in de middag aan bij de Turkse rondleiding waar Feride Köycü interactie had met de groep en de groep ook onderling interacties aangingen. Ondanks dat ik niet de Turkse taal machtig ben was het goed mogelijk om de sfeer van de groep te ervaren.

Vanuit Hogeschool Saxion was Zohrah Malik (Lectoraat Technology, Health & Care) als onderzoeker aanwezig om een feitelijke observatie uit te voeren. Wanneer er conclusies te delen zijn dan doen wij dit uiteraard want wij zijn ontzettend benieuwd naar de uitkomsten van deze opgezette proef.

Wij hopen in de toekomst verbeterde impact te maken voor mensen met een niet-westerse migratie achtergrond met VindiQu als middel. In de wandelgangen werd al gevraagd of wij ook naar Turkije gaan om herinneringen op te halen. More to come!

Ontzettend bedankt Sevilay Luiken-Dalli, Hogeschool Saxion, Zohrah Malik, Feride Köycü, Emma Remerie-Spek en alle betrokkenen voor het realiseren van het onderzoek.

Download hieronder de factsheet van Saxion Hogeschool

Factsheet

Deel deze pagina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar boven