Nieuws

Daar stond ik dan om 11 uur in de Jordaanse kroeg onder het genot van ‘Oh Johnny’ van Tante Leen.

De afgelopen drie dagen is VindiQu op pad geweest bij het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem om ouderen met een zorgbehoefte toegang te bieden via een digitale rondleiding.

Dankzij de zeer ervaren en enthousiaste gidsen van het Nederlands Openluchtmuseum werd elke rondleiding afgestemd op de deelnemers. De thema’s van de rondleiding werden afgestemd op de Provincie waar de deelnemers vandaan kwamen. Samen herinneringen ophalen.

11 van de 12 zorginstellingen uit diverse provincies hebben we in drie dagen meegenomen. De twaalfde zal de rondleiding binnenkort inhalen. Wij wensen voor nu beterschap aan de bewoners van Vecht en IJssel. We weten zeker dat in de toekomst de bewoners gewoon digitaal mee kunnen naar een bijzonder VindiQu uitje.

Zo stonden wij in een plaggenhut en verbaasden wij ons over de mogelijkheid om hierin te wonen met een heel gezin. We kwamen achter gebruiken van toen en de spreekwoorden die hieruit zijn ontstaan. Terug naar school in Drenthe, kroeg in Amsterdam, boerderij in Overijssel en bijvoorbeeld de Zaanse Schans. Wij hopen van harte dat iedereen heeft genoten van het ophalen van herinneringen en nieuwe maken met elkaar.

We hebben gesproken met acteurs die in hun rol meer vertelden over hun ambacht, klederdracht of leefstijl. Veel geleerd en veel gezien samen met de ouderen.

De deelnemende zorgorganisaties tijdens de Week tegen Eenzaamheid waren:
Zorggroep Almere
Wilgaerden
Het Hooge Heem
Zorgpartners
Noorderbreedte
Stichting Zorggroep Noordwest Veluwe
Ter Weel
Driezorg
Vecht & IJssel
Oktober
De Zorgroep
Westerkim

Tip; zet het geluid aan om Tante Leen te horen zingen in de kroeg.
Scroll naar boven