Nieuws

Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland en heeft een inwonersaantal van zo’n veertien duizend mensen.

Tussen dit totale aantal eilandbewoners zijn uiteraard ook ouderen aanwezig met een zorgbehoefte. Door de natuurlijke grenzen van dit prachtige eiland is de toegankelijkheid naar de rest van Nederland beperkt mogelijk voor een groep mensen. Elke dag vaart meermaals de veerdienst tussen Texel en Den Helder om mensen te vervoeren naar de gewenste richting. Toch is niet iedereen in staat om zelfstandig of met ondersteuning musea te bezoeken buiten Texel of wellicht Den Helder.

Het verbinden van kunst- en cultuur uit Nederland staat tijdens een aanstaand impactproject centraal. Vanuit het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, zo’n 200 kilometer afstand van Texel, zullen twee groepen deelnemen aan een interactieve rondleiding van VindiQu. Zonder de samenwerking met vakantiepark De Krim Texel & Omring was dit niet mogelijk geweest. In het vakantiepark wordt de grote activiteitenruimte ingezet om de ouderen te verwelkomen en deel te nemen aan de karakteristieke interactieve rondleiding.

Meer volgt binnenkort over dit impactproject op Texel!

We hebben een dosis extra beleving voorbereid met Enactus om de deelnemers deze gezamenlijke beleving te koesteren.

Speciale dank aan Natasja Beijert-Koopman, Ellen Jager- van Duren & Simone van der Linde voor de organisatie. Het team van VindiQu kijkt ontzettend uit naar oktober.

Deel deze pagina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar boven