Nieuws

In samenwerking met Vereniging Musea Schouwen Duiveland is een project opgericht met financiële ondersteuning van de Gemeente Schouwen Duiveland. 

Op het prachtige eiland Schouwen Duiveland zijn acht parels van musea aanwezig. De musea hebben elk eigen thema’s die aansluiten bij de verhalen van het eiland. Het WatersnoodmuseumBruseaStadshuismuseumCameramuseumBurgsche SchooleMuseumboerderij Goemanszorg, Museumhaven en Brouwsmuseum zijn bestemmingen waarbij VindiQu op bezoek gaat de aankomende periode.

De doelgroep zal bestaan uit diverse zorgorganisaties op het eiland. Zo zijn GorsDe ZorgheimerCleijenborgh en Eilandzorg betrokken als deelnemers die om de week meegaan naar een nieuwe bestemming vol herinneringen. Zo werd Bob Noomen (Cameramuseum) massaal herkent en begroet van mede-eilandbewoners. Bob heeft een merendeel zelf op de foto gezet waardoor er allerlei herinneringen opkwamen. 

Het project heeft als doel maatschappelijke inclusie realiseren voor de doelgroep waarvoor fysieke bezoek aan deze bestemmingen niet vanzelfsprekend is. Cultuurparticipatie moet voor iedereen toegankelijk zijn.

Deel deze pagina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar boven