Nieuws

Het bereiken van de bijzondere leeftijd van 100 jaar… Het is niet voor iedereen weggelegd.

Wanneer dit wel gebeurt mag dat dus natuurlijk op een bijzondere manier worden gevierd!

Een rasechte Amsterdamse van 99 jaar had (hoewel ze inmiddels in Lelystad woonde) haar geboortestad in haar hart nooit verlaten. Ze zou graag nog één keer terug willen keren naar ‘haar’ Amsterdam om de plekken die ze zo goed kende vanuit haar jongere jaren, opnieuw te bezoeken en herinneringen aan die tijd op te halen. Haar medische toestand liet een fysiek bezoek aan Amsterdam echter helaas niet toe.

Om deze wens toch in vervulling te laten gaan heeft haar familie VindiQu ingeschakeld.

In overleg met de familie en in samenwerking met de zorginstelling waar mevrouw bekend was bij de dagbesteding, organiseerden we een interactieve digitale rondwandeling langs de voor mevrouw belangrijke en bekende plekken, zoals de buurt waar zij is opgegroeid en het huis waar zij vlak na haar huwelijk kwam te wonen. Vooral de woning van haar grootouders waar zij als kind tussen de middag altijd kwam riep veel mooie herinneringen op.

Een bijzondere extra toevoeging aan deze Amsterdamse beleving, was de videoboodschap waarin Femke Halsema, in haar functie als burgemeester van Amsterdam, haar felicitaties aan mevrouw overbracht.

Samen met haar familie en bekenden heeft mevrouw enorm genoten van deze bijzondere beleving en iedereen die aanwezig was verrijkt met alle verhalen die ze nog kon vertellen over Amsterdam.

Een verjaardag om nooit te vergeten!

Deel deze pagina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar boven