Nieuws

Altijd al eens willen weten hoe de mensen vroeger leefden en waar ze werkten? Hoe gingen de mensen vroeger eigenlijk gekleed in de Thoolse klederdracht? Hoe zag een schoolklas eruit in 1910? En hoe leerden de kinderen in die tijd? Streekmuseum De Meestoof geeft een mooi overzicht van het vroegere leven en de cultuur.

Streekmuseum Meestoof biedt een unieke beleving van bestaande herinneringen. Volop gevuld met objecten, gebruiken en kennis van het leven van toen. Het lijkt wel een tijdmachine.

Samen met VindiQu is er besloten om het Streekmuseum Meestoof ook digitaal aan te bieden voor mensen met een zorgbehoefte. Met een gids is het mogelijk om door het museum heen te worden geleid zonder de zorgomgeving te hoeven verlaten. Doordat er een directe interactie bestaat tussen gids en kijkers is het mogelijk om alle vragen, suggesties en verhalen te delen.

Een klaslokaal bewaard in de stijl die vele ouderen direct herkennen is slechts een voorbeeld voor reminiscentie. Klederdracht, Meekrap, lokale rouwgebruiken, Noorse noodwoning, kruidenierswinkel, ijzersmid, timmerman en hoefsmid zijn slechts voorbeelden van unieke locaties die bezocht kunnen worden met een gids. 

Wij kijken uit om vele groepen mensen die niet fysiek kunnen komen toch via de digitale wijze kennis te maken van dit prachtige streekmuseum in Zeeland. Samen met een groep bewoners kunnen zij samen herinneringen ophalen en met elkaar delen. Zorgafhankelijkheid hoeft niet te betekenen dat de wereld klein hoeft te zijn.

Deel deze pagina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar boven