Nieuws

In augustus heeft VindiQu succesvol meegedaan aan StartupLeap welke een goede basis heeft gelegd om te definiëren wat VindiQu moet gaan worden. Desondanks was de dorst nog niet gelest na de 8 weken participatie. Op zoek naar meer kwam ik achter het Maatschappelijk Diensttijd programma. Dit betreft een persoonlijk ontwikkeltraject voor jongeren/adolescenten die gericht bezig gaan met sociaal ondernemen. Hetzij op een bestaande plek (Support track) of een startup die zij duurzaam willen ontwikkelen (Startup track). Naslagwerk gaf aan dat er in Utrecht een programma startte binnen twee weken… Missie030!

De aanmelding paste gevoelsmatig als een warme handschoen. VindiQu werd warm ontvangen en kon worden aangeboden als Startup/Support plek voor als deelnemers interesse hebben om te ervaren hoe het is bij een startup en door te groeien. Fantastische groep die direct het vuur aan de schenen werd gelegd met een bloedstollende crowdfunding die als groep moest worden voltooid. Op het moment van schrijven zijn er twee enthousiaste deelnemers aangesloten die werken aan hun eigen ontwikkeling en die van VindiQu aan boord. Megatrots om deze toppers aan boord te hebben.

Het zou bijna verplicht moeten worden deze diensttijd om de ontwikkeling van (sociaal) ondernemerschap te stimuleren en lokale initiatieven te ontdekken in je eigen regio. In plaats van militaire diensttijd de maatschappelijke diensttijd inzetten voor een betere toekomst.  

Een zeer leerzame ervaring terwijl de helft nog zal moeten worden ontdekt. Onder leiding van twee geweldige coaches Jan en Daphner voorzien wij een prachtig traject in de toekomst.


Deel deze pagina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar boven